Samenwerking in de mondzorg

In 2007 besloten enkele tandartsen om hun krachten te bundelen. Zij deelden de visie dat door samenwerking de kwaliteit van de mondzorg beter zou kunnen. Ook zagen zij de moeilijkheden die de toenemende wet- en regelgeving in de mondzorg met zich meebracht. De eerste Dental Clinics groepspraktijken werden opgezet in Maastricht, Weesp en Zwolle. Inmiddels zijn er in Nederland bijna 100 Dental Clinics praktijken binnen TopMondzorg.

In 2012 is de visie op samenwerking ook ingezet voor de orthodontie, met de opzet van de eerste TopOrtho praktijk.  Inmiddels zijn er 8 TopOrtho praktijken binnen TopMondzorg. Ook binnen de TopOrtho organisatie worden kennis en kunde gebundeld, om zo kwaliteit te waarborgen.

In 2018 heeft verwijskliniek Proclin zich aangesloten bij TopMondzorg. Een kliniek in Rotterdam voor complexe tandheelkundige oplossingen. Deze tweedelijns kliniek vormt een mooie aanvulling op het mondzorg aanbod.

In 2019 zette TopMondzorg weer een grote stap in haar ambitie om de kwalitatief leidende mondzorg organisatie in Nederland te zijn. De samenwerking is aangegaan met MondzorgPlus. Met MondzorgPlus wordt kwalitatieve mondzorg ook voor zorgafhankelijke patiëntgroepen, ouderen en verstandelijk beperkten,  aangeboden.

Begin 2020 zorgde Omnios ervoor dat TopMondzorg de grootste aanbieder is geworden op het gebied van ouderenmondzorg. En met MKA Groep werd ook kaakchirurgie toegevoegd als mondzorgdienst.

Een gezonde, stralende lach voor iedereen
Inmiddels zijn onze diensten verspreid door heel Nederland. We bieden reguliere tandheelkunde en orthodontie maar ook complexe tandheelkundige oplossingen of mondzorg voor zorgafhankelijke cliënten  in instellingen. Altijd en overal staat de kwaliteit van zorg voorop.

Organisatiestructuur

TopMondzorg is onderdeel van de European Dental Group. De European Dental Group is, naast in Nederland, actief in diverse andere Europese landen. Met de ambitie om ook daar de kwalitatief leidende organisatie te zijn op het gebied van complete mondzorg voor diverse patiëntgroepen.
Nordic Capital staat als investeerder achter de European Dental Group.