Terug naar overzicht

Omnios lanceert campagne ‘Je ziet het niet’

Omnios lanceert campagne ‘Je ziet het niet’ om mondgezondheid bij ouderen te verbeteren

Meer dan de helft van alle 75-plussers die in een zorginstelling worden opgenomen, heeft een matige tot slechte mondgezondheid. Dit probleem, dat vaak over het hoofd wordt gezien, kan een enorme impact hebben op de kwaliteit van leven van deze kwetsbare groep. Omnios zet zich met de nieuwe campagne ‘Je ziet het niet’ in om het bewustzijn te vergroten over het belang van mondgezondheid, vooral voor zorgafhankelijke ouderen.

In een recent artikel in De Telegraaf legt Remco Koop, directeur van Omnios, uit hoe de organisatie met deze campagne een verschil wil maken. De campagne richt zich op zowel zorgverleners als familieleden van ouderen, en benadrukt de vaak onzichtbare gevolgen van slechte mondgezondheid, zoals pijn, moeilijkheden bij het eten en zelfs verhoogde risico’s op ernstige aandoeningen zoals longontsteking.

Aandacht op preventie & vroegtijdige behandeling

Omnios streeft ernaar om met ‘Je ziet het niet’ de aandacht te vestigen op preventie en vroegtijdige behandeling van mondgezondheidsproblemen bij ouderen. Koop benadrukt dat regelmatige mondzorg en een goede mondhygiëne essentieel zijn om de algehele gezondheid en het welzijn van ouderen te verbeteren.

“Veel mensen realiseren zich niet dat een slechte mondgezondheid een aanzienlijke invloed kan hebben op het dagelijks leven van ouderen,” zegt Koop in het artikel. “Met deze campagne willen we dat bewustzijn vergroten en ervoor zorgen dat mondzorg een integraal onderdeel wordt van de zorg voor ouderen.”

Lees hier het volledige artikel.

Bij TopMondzorg ondersteunen we initiatieven zoals ‘Je ziet het niet’ en benadrukken we het belang van goede mondgezondheid voor iedereen, ongeacht de leeftijd. We moedigen zorgverleners en familieleden aan om aandacht te besteden aan de mondgezondheid van ouderen en regelmatig professionele mondzorg te laten uitvoeren.