Financial Controller (met achtergrond in de accountancy) – Hilversum

Introductie

TopMondzorg is een snelgroeiende organisatie die zich inzet voor complete mondzorg voor uiteenlopende patiëntgroepen. Wij zoeken een gedreven financial controller met een achtergrond in de accountancy, die het voortouw wil nemen binnen het Financial Control team op ons service centrum en mee kan bouwen aan de verdere professionalisering en efficiency van de finance processen en zo een bijdrage levert aan de organische groei van onze praktijken.

Onze nieuwe collega is iemand die graag breder wil werken dan alleen de accountancy en graag in contact staat met de business. Met een positieve instelling en oplossingsgericht en pragmatisch. Ben jij daarbij analytisch sterk en werk jij graag zelfstandig? Kom dan een keer bij ons praten over deze uitdagende functie binnen onze groeiende organisatie!

Organisatie

Bij TopMondzorg kom je te werken in een snelgroeiende organisatie die zich inzet voor complete mondzorg voor uiteenlopende patiëntgroepen. TopMondzorg bestaat uit circa 110 Dental Clinics tandartsengroepspraktijken, 18 TopOrtho orthodontiepraktijken, een Proclin verwijspraktijk, ouderenmondzorgdiensten MondzorgPlus en Omnios en MKA groep (kaakchirurgie). Bij TopMondzorg kom je te werken in een snelgroeiende organisatie die zich inzet voor complete mondzorg voor uiteenlopende patiëntgroepen. TopMondzorg is onderdeel van de European Dental Group (EDG). EDG is, naast Nederland, actief in diverse andere Europese landen.

Het motto van TopMondzorg is ‘voor elkaar’. Omdat we er als netwerk ‘voor elkaar’ zijn bij het leveren van kwalitatief hoogstaande mondzorg. En omdat we met onze gedrevenheid dingen ‘voor elkaar’ krijgen.

TopMondzorg telt in totaal bijna 4.000 collega’s waarvan 110 op het servicecenter in Hilversum. Vanuit dit servicecenter krijgen de praktijken ondersteuning op verschillende terreinen: Kwaliteit & Veiligheid, HR, Financiële administratie, ICT en Marketing & Communicatie. Zodat de behandelende teams zich optimaal kunnen richten op de patiënt.

Het Finance team bestaat uit 6 Financial Controllers, een business controller en 8 financieel administratief medewerkers, die samen met de Teamleider Financiële administratie en Manager Finance zorgen voor een professionele boekhouding en financiële verantwoording.

Functie

Als Financial Controller ben je (mede) verantwoordelijk voor de periodieke consolidatie en financiële & management rapportage aan de European Dental Group. Hiervoor sta je, samen met het controllers- en boekhouding team, in nauw contact met de regiomanagers, zodat jullie precies weten wat er binnen de praktijken speelt. Je analyseert de actuals ten opzichte van de begroting, samen met de Manager Finance en de Business Controller, en denkt mee over de verklaringen en consequenties.

Hiernaast ben jij, net als jouw collega’s, verantwoordelijk voor de periodieke afsluitingen, fiscale verplichtingen en rapportages voor een cluster praktijken.

In deze positie rapporteer je aan de Manager Finance, acteer je in de praktijk als zijn rechterhand en heb je een voortrekkersrol ten aanzien van de maand- en jaarafsluiting binnen het Financial Control team.

Door de sterke groei en ontwikkeling binnen TopMondzorg zal je betrokken zijn bij diverse projecten, variërend van de verdere ontwikkeling van AFAS tot het inrichten van de finance processen bij het opstarten van een nieuwe business line.

Door jouw enthousiasme en inhoudelijke kennis kan je richting geven aan het financial control team, coördineer je hun werkzaamheden en heb je een actieve rol in het coachen en trainen van het team bij veranderingen in processen of tooling.

We zijn op zoek naar een collega met ervaring in de accountancy, bekend is met de wet- en regelgeving (en die bijhoudt), die snel kan schakelen, tegelijkertijd het overzicht kan bewaren en een hands-on mentaliteit heeft wanneer er bijgesprongen moet worden in de verwerking van de financiële mutaties.

Je werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 • Opstellen van jaarrekeningen en fiscale aangiften;
 • Ondersteunen bij fiscale en boekhoudkundige vraagstukken;
 • Maandafsluiting praktijken;
 • Optimaliseren proces maandafsluiting;
 • Ondersteunen bij geconsolideerde maandrapportage;
 • Verzorgen van de maandafsluiting van jouw praktijken;
 • Het adviseren van de regio praktijkmanagers en Manager Finance op basis van jouw cijfermatige analyses;
 • Verantwoordelijk voor verschillende (tijdelijke) projecten.

Functie-eisen

 • Bachelor of Master opleiding binnen Accountancy
 • Minimaal 5 jaar progressieve werkervaring binnen de accountancy (samenstel of controle praktijk)
 • Ervaring met het coachen en opleiden van collega’s
 • Goede beheersing van financiële pakketten (bij voorkeur AFAS) en Excel
 • Transitiegericht, nieuwsgierig, daadkrachtige persoonlijkheid
 • Hands on en proactief; nuchtere instelling en actiegericht
 • Authentieke, prettige persoonlijkheid die tevens geen moeite heeft om zeer kritisch te blijven
 • Humor, positief ingesteld en gericht op samenwerken

Aanbod

 • Goede arbeidsvoorwaarden met een marktconform salaris;
 • Je komt te werken bij een jonge en vooruitstrevende organisatie, die vooroploopt op het gebied van tandheelkundige zorg en daarmee een uitdagende functie binnen een lerende organisatie biedt met een open en informele cultuur, waar tevens ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Sollicitatie

Enthousiast? Stuur dan jouw CV en motivatie naar werken@topmondzorg.nl o.v.v. ‘Financial Controller’. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Sarah Klay, manager HRD (T: 035 – 69 29 581).