Financial Controller – (met achtergrond in de Accountancy) – Hilversum

Introductie

TopMondzorg is een organisatie die zich inzet voor complete mondzorg voor uiteenlopende patiëntgroepen. Wij zoeken een gedreven financial controller met (bij voorkeur) een achtergrond in de accountancy, die het voortouw wil nemen binnen het Financial Control team op ons service centrum en mee kan bouwen aan de verdere professionalisering en efficiency van de finance processen en zo een bijdrage levert aan de organische groei van onze praktijken.

Onze nieuwe collega is iemand die graag breder wil werken (dan alleen de accountancy) en graag in contact staat met de business, samenwerken aan waardecreatie voor de onderneming. Met een positieve instelling en oplossingsgericht en pragmatisch. Ben jij daarbij analytisch sterk en werk jij graag zelfstandig? Kom dan een keer bij ons praten over deze uitdagende functie binnen onze groeiende organisatie!


Organisatie

Bij TopMondzorg kom je te werken in een dynamische organisatie die zich inzet voor complete mondzorg voor uiteenlopende patiëntgroepen. TopMondzorg bestaat uit circa 120 Dental Clinics tandartsengroeps-praktijken, 16 TopOrtho orthodontiepraktijken, drie Proclin verwijs-praktijken, vier organisaties in ambulante mondzorgdiensten en MKA groep (kaakchirurgie). TopMondzorg is onderdeel van de European Dental Group (EDG). EDG is, naast Nederland, actief in diverse andere Europese landen.

Het motto van TopMondzorg is ‘voor elkaar’. Omdat we er als netwerk ‘voor elkaar’ zijn bij het leveren van kwalitatief hoogstaande mondzorg. En omdat we met onze gedrevenheid dingen ‘voor elkaar’ krijgen.

TopMondzorg telt circa 3.500 collega’s waarvan 120 op het servicecenter in Hilversum. Vanuit dit servicecenter krijgen de praktijken ondersteuning op verschillende terreinen: Kwaliteit & Veiligheid, HR, Financiële administratie, ICT en Marketing & Communicatie. Zodat de behandelende teams zich optimaal kunnen richten op de patiënt.

Het Finance team bestaat uit 5 Financial Controllers, twee business controllers en 9 financieel administratief medewerkers, die samen met de Hoofd administratie en Teamleider Controlling zorgen voor een professionele boekhouding en financiële verantwoording.

Functie

Jij bent (mede) verantwoordelijk voor de periodieke consolidatie en financiële & management rapportage aan de European Dental Group. Hiervoor sta je, samen met het controllers- en het administratief team, in nauw contact met de regiomanagers, zodat jullie precies weten wat er binnen de praktijken (tandartsen, orthodontisten en mondhygiënisten) speelt. Je analyseert de actuals ten opzichte van de begroting en denkt mee over de verklaringen en consequenties. Hiernaast ben jij, net als jouw collega’s, verantwoordelijk voor de periodieke afsluitingen, fiscale verplichtingen en rapportages voor een cluster praktijken.

In deze positie rapporteer je aan de Teamleider controlling en acteer je in de praktijk als zijn rechterhand en heb je een voortrekkersrol ten aanzien van de maand- en jaarafsluiting binnen het Financial Control team.

Door de sterke ontwikkeling in wet- en regelgeving ben jij de persoon die zich hier in vastbijt. Door jouw enthousiasme en inhoudelijke kennis ben jij de persoon die de lijnen uitzet om te waarborgen dat het jaarwerk compliant en tijdig wordt afgewikkeld. Ook draag jij zorg voor de (complexe) aangiften vennootschapsbelasting.

We zijn op zoek naar een collega welke bij voorkeur ervaring in de accountancy heeft, bekend is met de wet- en regelgeving (en die bijhoudt), die snel kan schakelen, tegelijkertijd het overzicht kan bewaren en een hands-on mentaliteit heeft.

Je werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 • Opstellen van jaarrekeningen en (complexe) fiscale aangiften;
 • Ondersteunen bij fiscale en boekhoudkundige vraagstukken;
 • Opmaken geconsolideerde maandrapportage;
 • Verzorgen van de maandafsluiting van jouw praktijken;
 • Optimaliseren processen;
 • Ondersteunen bij het opstellen van het jaarbudget van de groep;
 • Het adviseren van de regio praktijkmanagers en Teamleider controlling op basis van jouw cijfermatige analyses;
 • Verantwoordelijk voor verschillende (tijdelijke) projecten.

Functie-eisen

 • Afgeronde Bachelor of Master opleiding in economie (bij voorkeur Bedrijfseconomie/Accountancy);
 • Minimaal 5 jaar progressieve werkervaring (bij voorkeur binnen de accountancy; samenstel of controle praktijk);
 • Ervaring met het coachen en opleiden van collega’s;
 • Transitiegericht, nieuwsgierig, daadkrachtige persoonlijkheid;
 • Hands on en proactief; nuchtere instelling en actiegericht;
 • Authentieke, prettige persoonlijkheid die tevens geen moeite heeft om zeer kritisch te blijven;
 • Humor, positief ingesteld en gericht op samenwerken.

Aanbod

 • Je komt te werken bij een jonge en vooruitstrevende organisatie met circa 140 tandarts- en orthodontiepraktijken, die vooroploopt op het gebied van tandheelkundige zorg;
 • In een organisatie en team met een open en informele cultuur, die ruimte biedt aan persoonlijke ontwikkeling en waar hard wordt gewerkt, maar ook veel wordt gelachen;
 • Gezellige informele bijeenkomsten zoals: maandborrels, een zomerBBQ, en natuurlijk een kersfeest;
 • Een mooie werkplek in Hilversum welke voldoet aan de nieuwste eisen;
 • Jouw harde werk blijft niet onbeloond; we bieden je goede arbeidsvoorwaarden met een passend salaris op basis van kennis en ervaring;
 • Je hebt de mogelijkheid om 40% van de contracturen vanuit huis te werken;
 • Korting op jouw factuur indien je behandeling plaats vindt in een praktijk welke bij de groep is aangesloten.

Inlichtingen

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Ronald Lensink, Teamlead Controlling (T: 06 – 291 71 269).


Sollicitatie

Enthousiast? Stuur dan jouw CV en motivatie naarwerken@topmondzorg.nlo.v.v. ‘Financial Controller’.