(Marketing-)communicatieadviseur – Hilversum

Introductie

Ben jij een echt communicatiedier, die droomt in beelden en teksten? En vind je het een uitdaging om voor verschillende doelgroepen doeltreffende communicatie te creëren? Van een begrijpelijke patiënten brief tot een tekst met een goede SEO insteek. Dan ben jij de (Marketing-)communicatieadviseur voor 32-40 uur per week die wij zoeken!

Organisatie

Bij TopMondzorg kom je te werken in een snelgroeiende organisatie die zich inzet voor complete mondzorg voor uiteenlopende patiëntgroepen. TopMondzorg bestaat uit meer dan 100 Dental Clinics tandartsengroepspraktijken, 18 TopOrtho orthodontiepraktijken, Proclin verwijspraktijk, ouderenmondzorgdiensten MondzorgPlus en Omnios en MKA groep (kaakchirurgie). Het motto van TopMondzorg is ‘voor elkaar’. Omdat we er als netwerk ‘voor elkaar’ zijn bij het leveren van kwalitatief hoogstaande mondzorg. En omdat we met onze gedrevenheid dingen ‘voor elkaar’ krijgen.

TopMondzorg telt in totaal bijna 4.000 collega’s, waarvan 70 op het servicecenter in Hilversum. Vanuit dit servicecenter krijgen de praktijken ondersteuning op het gebied van Kwaliteit & Veiligheid, HR, Financiële administratie, ICT en Marketing & Communicatie. Hierdoor kunnen de behandelende teams zich optimaal richten op de patiënt.

In het Marketing & Communicatie team zitten 8 gedreven professionals. Samen werken we op uiteenlopende disciplines zoals digital marketing, patiëntcommunicatie, praktijkondersteuning, interne communicatie, arbeidsmarktcommunicatie (recruitment) en events. De manager van het team heeft een brede marketingachtergrond en maakt onderdeel uit van het Management Team van TopMondzorg. Het team staat intern bekend als een enthousiaste club die verantwoordelijkheid pakt en samen voor resultaten gaat. In het team kun je hulp verwachten van collega’s met een communicatie en met een (online) marketingachtergrond. Daarnaast kun je veel leren van de gespecialiseerde bureaus waarmee we samenwerken.

Functie

Als communicatieadviseur vertaal je boodschappen aan diverse doelgroepen moeiteloos in on- en offline uitingen. Je schrijft graag pakkende teksten, bijvoorbeeld voor patiëntbrieven en (SEO) teksten voor onze websites, nieuwsbrieven of folders e.d. Samen met je online collega’s creëer je lokale marketingcampagnes voor onze praktijken, die je van concept tot en met media-inzet en evaluatie begeleid. Als nieuwe praktijken zich bij ons aansluiten, help jij zo’n nieuwe praktijk en de integratiemanager met alle communicatie-onderwerpen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het regelen van de online vindbaarheid, de communicatie naar de patiënten, een goede wachtkamerpresentatie, een passende voorraad stationary volgens ons brand manual. Met jouw taken ondersteun je onze regionale integratiemanagers: doordat jij het overzicht houdt halen zij hun deadline.

Samengevat zijn je taken en verantwoordelijkheden als communicatieadviseur bij TopMondzorg:

 • Het up-to-date houden van de patiëntbrieven van Dental Clinics en TopOrtho;
 • Het vergroten van onze online vindbaarheid (SEO);
 • Het verzorgen van alle communicatie voor praktijken die zich bij TopMondzorg aansluiten.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal 2-3 jaar ervaring in een communicatiefunctie. Meer ervaring is een pré;
 • Je hebt kennis en vaardigheid in on- en offlinecommunicatie;
 • Je bent een doener. Iemand die houdt van aanpakken en daarbij initiatiefrijk, flexibel en stressbestendig is. Je voelt je medeverantwoordelijk voor de teamprestatie;
 • Je schrijft graag en je Nederlands is foutloos;
 • Je bent bij voorkeur op korte termijn beschikbaar want we hebben lekker veel werk liggen;
 • Je bent 32-40 uur beschikbaar en hebt de intentie om meerdere jaren bij ons te werken.
 • Kernwaarden: verbindend, gedreven, kwaliteit

Aanbod

 • Je komt te werken bij een jonge en vooruitstrevende organisatie, die vooroploopt op het gebied van tandheelkundige zorg;
 • Een afwisselende functie waarbinnen veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling is, met mogelijkheid tot het volgen van opleidingen;
 • Een informele omgeving waar hard wordt gewerkt, maar ook veel wordt gelachen;
 • Hybride werken: dus thuis of op ons prachtige kantoor in Hilversum, goed bereikbaar met auto en OV;
 • De functie is in eerste instantie voor 12 maanden met de intentie om te verlengen voor onbepaalde tijd.

En natuurlijk:

 • Een marktconform salaris
 • Vergoeding van reiskosten
 • Laptop van de zaak

Sollicitatie

Enthousiast? Stuur dan jouw CV en motivatie naar werken@topmondzorg.nl o.v.v. ‘vacature communicatieadviseur’. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Sarah Klay, manager HR (T: 035 – 69 29 581). Voor vragen over deze vacature kan je contact opnemen met Tobias Westerneng, manager Marketing & Communicatie (T: 06-22449533).