Business Intelligence Specialist – Hilversum

Introductie

Je vervult opdrachten op het gebied van Business Intelligence en draagt zorg voor een continue stroom van betrouwbare data, waarmee hoogstaande kwalitatieve zorg in de praktijken worden geleverd.

Organisatie

De ICT-afdeling is één van de afdelingen van het Top Mondzorg service center. Samen met onder andere de collega’s van Finance, personeelsadministratie, operatie/integratie, kwaliteit veiligheid en communicatie, ondersteunt deze afdeling de tandarts- en orthodontie-praktijken van TopMondzorg Ons ICT team is – net als de organisatie – de afgelopen jaren gegroeid in omvang en professionaliteit en bestaat nu uit negentien gedreven professionals, verdeeld over zes teams. Samen ondersteunen we de collega’s op het servicecenter en de verschillende praktijken en mondzorgdiensten op het gebied van ICT. Je wordt onderdeel van een goed georganiseerd team dat gericht is op samenwerken.

TopMondzorg bestaat uit ongeveer 100 Dental Clinics tandartsengroepspraktijken, 16 TopOrtho orthodontiepraktijken, de Proclin verwijspraktijk, ouderenmondzorgdiensten MondzorgPlus en Omnios en de MKA-groep (kaakchirurgie). Bij TopMondzorg kom je te werken in een snelgroeiende organisatie die zich inzet voor complete mondzorg voor uiteenlopende patiëntgroepen. TopMondzorg is onderdeel van de European Dental Group (EDG). EDG is, naast Nederland, actief in diverse andere Europese landen.

Het motto van TopMondzorg is ‘voor elkaar’. Omdat we er als netwerk ‘voor elkaar’ zijn bij het leveren van kwalitatief hoogstaande mondzorg en we met onze gedrevenheid dingen ‘voor elkaar’ krijgen. TopMondzorg telt in totaal 2.750 collega’s waarvan ruim 100 op de servicecenter in Hilversum. Dit servicecenter biedt ondersteuning op onder andere Kwaliteit & Veiligheid, HR, Financiële administratie, ICT en Marketingcommunicatie. Zodat de behandelende teams zich optimaal kunnen richten op de patiënt.

Functie

Wat doet een Business Intelligence Specialist bij Top Mondzorg?

Als Business Intelligence Specialist zet je alles op alles om onze organisatie alsmaar te voorzien van data highlights. Je weet als geen ander hoe je vragen en wensen kunt vertalen naar efficiënte en werkbare oplossingen. Je helpt onze afdelingen om de juiste inzichten op te doen binnen onze complexe data-omgeving. Dat betekent dat de rol ook vraagt om adviserende skills. Daarnaast denk en werk je op een praktisch niveau mee tijdens projecten, waarbij een nauwe samenwerking plaats vindt tussen verschillende afdelingen.

De onderstaande taken geven je veel energie

Als BI Specialist ga jij samen met het Business Intelligence Team onze organisatie naar een hoger niveau tillen. Goed om te weten dat wij op basis van de Microsoft BI stack ontwikkelen en momenteel druk zijn met een transitie van QlikView naar Power BI. Hierbij passen wij niet alleen maar een simpele 1-op-1 kopieerslag toe, maar worden bestaande rapportages en dashboards ook meteen geoptimaliseerd.

Dagelijks ben je bezig met het verwerken van een grote informatiebehoefte. Hierbij adviseer je de business over de teruggekoppelde informatiebehoefte en draag je zorg voor een uiteindelijk juiste vertaling van de vraag naar bestaande en nieuwe dataverzoeken en dashboards. Door een juiste vertaling en advies naar de business en het op orde stellen van de verschillende datastromen zorg je er samen voor dat het Business Intelligence Team staat als een stevig datahuis waarmee verder gebouwd kan worden aan de toekomstplannen. Verder zijn er uiteraard nog de reguliere beheertaken, waarbij voortdurend bekeken wordt hoe deze nog verder te verbeteren en met name te automatiseren. Het is een dynamische werkomgeving, waarin continu geschakeld wordt met werkzaamheden op basis van prioriteitstellingen.

Functie-eisen

Je herkent jezelf in de volgende omschrijving

 • Een teamspeler, die goed in teamverband kan samenwerken, samen met het team prioriteiten bepaald en het werk onderling verdeeld
 • Beschikt over afgeronde opleiding, bij voorkeur in de richting Bedrijfskundige Informatica, Informatiekunde of Business Intelligence (of vergelijkbaar)
 • Minimaal 1 jaar werkervaring als BI Specialist, Data Engineer of Consultant
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden
 • Praktische ervaring met bijvoorbeeld T-SQL (Microsoft SQL Server) en Power BI of andere BI analytisch software
 • Ervaring met TimeXtender is een pré
 • Ervaring met Datawarehousing, Datamodellering en Data visualisatie
 • Ervaring met werken in projecten
 • Analytisch en vooral onderzoekend ingesteld en staat altijd goed stil bij eventuele impact, risico’s en consequenties
 • Ervaring met het ophalen van wensen en eisen vanuit de business en schroomt daarbij niet om van de werkvloer naar directie en vice versa te bewegen.
 • In staat om informatie uit grote datasets te halen en kan domeinvragen vertalen naar inzichten op een dashboard
 • Ervaring met plannen van wijzigingen in een data warehouse

Aanbod

Onze arbeidsvoorwaarden

 • Een marktconform salaris, afgestemd op de ervaring van de kandidaat
 • Laptop en telefoon voor zakelijk gebruik
 • Reiskostenvergoeding
 • 25 vakantiedagen
 • Gebruik poolauto voor zakelijke ritten
 • Opleidingsbudget voor persoonlijke ontwikkeling

Wat biedt Top Mondzorg jou?

 • Je komt te werken bij een jonge en vooruitstrevende organisatie met ongeveer 120 tandarts- en orthodontiepraktijken, die vooroploopt op het gebied van tandheelkundige zorg;
 • Een afwisselende functie in een organisatie, die volop in beweging en ontwikkeling is, waardoor enthousiaste en gemotiveerde medewerkers volop de kans krijgen om zich te ontplooien en door te groeien;
 • In een organisatie en team met een open en informele cultuur, die ruimte biedt aan persoonlijke ontwikkeling en waar hard wordt gewerkt, maar ook veel wordt gelachen.

Sollicitatie

Ben je enthousiast geworden en wil je solliciteren?Vul online het sollicitatieformulier in en stuur het op.Voor vragen en/of meer informatie, kun je contact opnemen metSarah Klay via 06 – 27 18 76 07.Wij kijken er naar uit je te ontmoeten!