Business intelligence specialist – Hilversum

Introductie

Top Mondzorg groeit en ons team van BI specialisten ook. Voor het servicecenter van TopMondzorg zijn wij op zoek naar een fulltime BI specialist, die ons team komt versterken. Je vervult verschillende opdrachten op het gebied van Business Intelligence binnen onze organisatie en draagt zorg voor een continue stroom van betrouwbare data, waarmee wij hoogstaande kwalitatieve zorg in onze praktijken kunnen waarborgen.

Als Business Intelligence Specialist zet je alles op alles om onze organisatie alsmaar te voorzien van data highlights. Je weet als geen ander hoe je vragen en wensen kunt vertalen naar efficiënte en werkbare oplossingen.

Je helpt onze afdelingen om de juiste inzichten op te doen binnen onze onuitputtelijke en vooral ook complexe data-omgeving. Dat betekend dat de rol ook vraagt om adviserende skills. Daarnaast denk en werk je op een praktisch niveau mee tijdens projecten, waarbij een nauwe samenwerking plaatsvindt tussen verschillende afdelingen.

Organisatie

TopMondzorg bestaat uit circa 100 Dental Clinics tandartsengroepspraktijken, 16 TopOrtho orthodontiepraktijken, de Proclin verwijspraktijk, ouderenmondzorgdiensten MondzorgPlus en Omnios en de MKA-groep (kaakchirurgie). Bij TopMondzorg kom je te werken in een snelgroeiende organisatie die zich inzet voor complete mondzorg voor uiteenlopende patiëntgroepen. TopMondzorg is onderdeel van de European Dental Group (EDG). EDG is, naast Nederland, actief in diverse andere Europese landen.

Het motto van TopMondzorg is ‘voor elkaar’. Omdat we er als netwerk ‘voor elkaar’ zijn bij het leveren van kwalitatief hoogstaande mondzorg en we met onze gedrevenheid dingen ‘voor elkaar’ krijgen. TopMondzorg telt in totaal 2.750 collega’s waarvan ruim 100 op het servicecenter in Hilversum. Dit servicecenter biedt ondersteuning op onder andere Kwaliteit & Veiligheid, HR, Financiële administratie, ICT en Marketingcommunicatie. Zodat de behandelende teams zich optimaal kunnen richten op de patiënt.

De ICT afdeling is één van de afdelingen van het Top Mondzorg service center. Samen met onder andere de collega’s van finance, personeelsadministratie, operatie/integratie, kwaliteit&veiligheid en communicatie, ondersteunt deze afdeling de tandarts- en orthodontie-praktijken van TopMondzorg op het gebied van ICT. Ons ICT team is – net als de organisatie – de afgelopen jaren gegroeid in omvang en professionaliteit en bestaat nu uit 19 gedreven professionals, verdeeld over 6 teams. Samen ondersteunen we de collega’s op het servicecenter en de verschillende praktijken en mondzorgdiensten op het gebied van ICT. Je wordt onderdeel van een goed georganiseerd team dat gericht is op samenwerken.

Functie

Als BI Specialist ga jij samen met het Business Intelligence Team onze organisatie naar een hoger niveau tillen. Goed om te weten dat wij op basis van de Microsoft BI stack ontwikkelen en momenteel druk gaande zijn een transitie van QlikView naar PowerBI te bewerkstelligen. Hierbij passen wij niet alleen maar een simpele 1-op-1 kopieerslag toe, maar worden bestaande rapportages en dashboards ook meteen geoptimaliseerd.

Zodra je het sollicitatieproces met goed gevolg hebt doorlopen en deel uitmaakt van ons team, zul je dagelijks bezig zijn met het verwerken van een grote informatiebehoefte vanuit onze organisatie. Hierbij adviseer je de business over de teruggekoppelde informatiebehoefte en draag je zorg voor een uiteindelijk juiste vertaling van de vraag naar bestaande en nieuwe dataverzoeken en dashboards.

Door een juiste vertaling en advies naar de business en het op orde stellen van de verschillende datastromen zorg je er samen voor dat het Business Intelligence Team staat als een stevig datahuis waarmee verder gebouwd kan worden aan de toekomstplannen van onze organisatie.

Verder zijn er uiteraard nog de reguliere beheertaken, waarbij voortdurend bekeken wordt hoe deze nog verder te verbeteren en met name te automatiseren. Het is een zeer dynamische werkomgeving, waarin continu geschakeld wordt qua werkzaamheden op basis van prioriteitstellingen.

We zijn op zoek naar een echte teamspeler, die goed in teamverband kan samenwerken, samen met het team prioriteiten bepaald en het werk onderling verdeeld.

Functie-eisen

 • Je beschikt over HBO of WO werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting Bedrijfskundige Informatica, Informatiekunde of Business Intelligence (of vergelijkbaar) en aangetoond met een diploma of relevante werkervaring.
 • Je hebt minimaal 2 tot 3 jaar werkervaring als BI Specialist of BI Consultant.
 • Je beschikt over prima communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt praktische ervaring met bijvoorbeeld T-SQL (Microsoft SQL Server) en Power BI of andere BI analytics software.
 • Ervaring met TimeXtender is een pré.
 • Je hebt ervaring met Datawarehousing, Datamodellering en Data visualisatie.
 • Je hebt ervaring met werken in projecten en bent daarbij analytisch en vooral onderzoekend ingesteld en staat altijd goed stil bij eventuele impact, risico’s en consequenties.
 • Je hebt ervaring met het ophalen van wensen en eisen vanuit de business en schroomt daarbij niet om van de werkvloer naar directie en vice versa te bewegen.
 • Je weet hoe je informatie uit grote datasets kan halen en je kan de domeinvragen vertalen naar inzichten op een dashboard.
 • Je hebt ervaring met plannen van wijzigingen in een data warehouse

Aanbod

 • Je komt te werken bij een jonge en vooruitstrevende organisatie met circa 120 tandarts- en orthodontiepraktijken, die vooroploopt op het gebied van tandheelkundige zorg;
 • Een afwisselende functie in een organisatie, die volop in beweging en ontwikkeling is, waardoor enthousiaste en gemotiveerde medewerkers volop de kans krijgen om zich te ontplooien en door te groeien;
 • In een organisatie en team met een open en informele cultuur, die ruimte biedt aan persoonlijke ontwikkeling en waar hard wordt gewerkt, maar ook veel wordt gelachen;
 • Jouw harde werk blijft niet onbeloond; we bieden je goede arbeidsvoorwaarden, zoals naast een markconform salaris, laptop en iPhone.

Sollicitatie

Enthousiast geworden? Stuur dan jouw CV met een korte motivatie naar werken@topmondzorg.nl o.v.v. ‘BI Specialist’. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Sarah Klay, HRD manager, via 06 – 27 18 76 07.